keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Bennekom


                                 

Ja niin meillä oli oma koti, se ihana unelmien koti jota olimme katselleet jo etukäteen Suomessa. Olimme laittaneet vuokranvälitysfirmaan useammankin kyselyn asunnosta, saamatta kuitenkaan minkäänlaista vastausta sieltä. Onneksi useiden yritysten jälkeen saimme vuokranvälittäjänkin kiinni sekä saimme monien sähköposti- ja puhelinkeskusteluiden jälkeen sovittua asunnon näyttöajan torstaille 9.8 klo 14.

Kotitiellä, päämääränä Horalaan 139

Ja asunto olikin juuri sellainen, millaisen käsityksen olimme netin välityksellä siitä saaneet. 2 makuuhuonetta, oleskelutila, keittiö, ruokatila, eteinen sekä vessa ja suihku. Piha myös koiranomistajan unelma, suuri kokonaan aidattu tontti 2 sisäänkäynnillä. Tontti on vaihtelevaa maastoa eikä tontilla sijaitse suuria istutuksia joita meidän tarvitsisi suuren koiranlauman kanssa varoa.

                                            Seuraavassa kuvia kodistamme sisältä päin:
Sekä kotipihaa erikulmista


Palavan jätteen polttouuni, avaruusalukseksikin kutsuttu. Meistä on tullut hyvin ekologisia täällä ollessa

Ensimmäinen illallinen uudessa kodissamme (muiden mielestä oli kovinkin hauskaa kun Kati hyppi ruokapöydän ääressä kamera kädessä; "Katin kun täytyy ikuistaa hetki jolloin syö ruokapöydän ääressä." Viitaten tässä siihen, että myin ruokapöytäni jo aikoja sitten Suomessa tietäen, että olemme lähdössä ulkomaille.


Kaupunki jossa asumme on Ede ja kaupunginosa Bennekom. Tämä Bennekom näyttäisi olevan jotain arvoaluetta suureine pihoineen sekä kauniine omakotitaloineen. Jokainen piha näyttäisi olevan aidattu, vieläpä niin korkeilla aidoilla, että pihoille on melkeinpä mahdotonta nähdä. Onneksi myös naapurustossa on koiria, joten ei taida naapureita haitata ollenkaan se, jos meidän pihalta joskus kuuluu satunnaista koiran haukuntaa.


Eden kaupungintalon pihalta

Kyllä kerrostalo asumisen jälkeen on ollut vaikea tottua ajatukseen ettei täällä tarvitse jättää öisin imuroimatta, eivät ne naapurit täällä kuule meidän imurointiamme.

Bennekomin kylä on pieni ja viihtyisä, vajaan neljän kilometrin matkan päässä. Ihmiset ystävällisiä ja hymyileviä. Kylään mahtuu 3 isohkoa ruokakauppaa, muutama ruokaravintola ja monia pienempiä kauppoja joista saa melkeinpä kaiken tarvitsemansa. Suurempaa valikoimaa kuitenkin halutessaan kannattaa ajella Eden keskustaan tai Wageningenin kaupunkiin. Jotka eivät nekään ole kamalan kaukana, Wageningeniin 10 kilometriä ja Eden keskustaan vajaa 5 kilometriä. Ja näiden mahtavien pyöräteiden ansiosta myös me olemme kunnostautuneet ja muutamana viime päivänä tehneet kaikki tarvittavat matkat pyörällä. Tulipas tässä päivänä eräänä yhdenkin lenkin pituudeksi 26,9 kilometriä kun hieman innostuttiin. Täytyy kyllä myöntää, että seuraavana päivänä pakarat muistuttivat olemassa olostaan. Itseasiassa olemme pyöräilleet niin, että toiselta löytyy rakko kädestä, toiselta takapuolesta ;)

                                                           Kuvia kotikylästä


                                      

Takapihaltamme avautuvat aivan mahtavat lenkkimaastot joissa on hyvä käydä juoksuttamassa koiria vapaana. Kun uskokaa tai älkää, mutta vaikka onkin kyseessä viiden koiran lauma niin parin ensimmäisen viikon jälkeen ne ovat lopettaneet omalla pihalla juoksentelun. Muutaman kerran saattavat juosta pihaa ristiin rastiin, mutta suurimman osan ajasta kaikki 5 karvaista kököttävät suurten lasisten ikkunoiden takana anellen meitä päästämään heidät sisään paitsi jos olemme itse ulkona on tilanne päinvastainen. Meidän lähimetsässä tulee päiväsaikaan vastaan useampiakin lenkkeilijöitä koirineen ja melkeinpä kaikilla on koirat vapaana, joten niin myös meillä. Eikä ohitustilanteissakaan ole ollut tapana ottaa koiraa kiinni vaan tervehtien ystävällisesti on vastaantuleva ohitettu. Tässä meillä onkin ollut kovasti oppimista, kun Suomessa on tottunut kutsumaan koiran oitis luokseen kun näkee muita liikenteessä. Ja jos yhteen metsään kyllästyy on lähistöllä myös muita metsiä, joissa aivan upeat lenkki- sekä ratsatusmaastot. Olemme myös tässä asiassa kunnostautuneet ja aloittaneet pyöräilylenkit koirien kanssa, melkein joka toinen päivä toistuva pitkä pyörälenkki on tehnyt karvaotuksille pelkkää hyvää, joka toinen päivä olemme tyytyneet tekemään rauhallisen kävelylenkin.

                                  

                             Näin se onnistuu, yhtäaikaa sekä koirien että lapsen ulkoilutus
                                  

                                        


2 kommenttia:

Heiska74 kirjoitti...

Onnea uudelle kodille!! Ihana asunto, joka sopii hyvin koirille. =)) <3

Camilla Kati kirjoitti...

Kiitoksia Heiska74 :) Me olemme todella tykästyneet paikkaan ja aivan kuten sanoit, koti on täydellinen koirien kanssa.